over Frieda

Frieda, erkend remedial teacher en kindercoach

Frieda Oud

Frieda Oud

Frieda Oud heeft kinder- en jeugdpraktijk Talent opgericht. Al jarenlang ervaart zij hoe belangrijk het is om kinderen plezier te laten ervaren tijdens het leren. Door haar studie en haar dertien jaar ervaring kan zij diverse methoden toepassen. Ieder kind heeft een andere aanpak nodig, maar daar kan tijdens de begeleiding op ingespeeld worden. Het zelfvertrouwen is een belangrijk uitgangspunt van de begeleiding Van Frieda. Door te werken aan de zelfvertrouwen durven kinderen meer en geloven ze meer in zichzelf. Ze vertrouwen op hun kunnen waardoor er mooie sprongen gemaakt worden.

“Ik werk sinds 2004 als erkend remedial teacher. In de afgelopen jaren heb ik veel kinderen met leer- of gedragsproblemen kunnen helpen. Ik heb deze kinderen verder geholpen met lezen, spelling en rekenen. Ook heb ik scholieren goede studievaardigheden kunnen aanleren. Daarnaast heb ik veel kinderen ondersteuning en tools gegeven zodat zij meer zelfvertrouwen hebben ontwikkeld.”

“Ik ben er trots op dat kinderen na mijn begeleiding het plezier en het vertrouwen in het leren terugvinden. De lesstof is voor hen makkelijker geworden en zij kunnen beter meekomen op school. Vaak lukt ook het concentreren beter en hebben ze geleerd om de juiste studievaardigheden te gebruiken. Ook merk ik dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen. Hierdoor laten ze meer van zichzelf zien. Het is een voorrecht om de kinderen tijdens de begeleiding te zien groeien en stappen te zien maken. Het is fijn om te zien dat het zelfvertrouwen van kinderen toeneemt en dat ze merken dat ze het kunnen.”

Naast remedial teacher is Frieda ook gecertificeerd Rots en Watertrainer.

“De Rots en Watertraining spreekt mij aan omdat kinderen leren door te doen. Ze ervaren wat ze hebben geleerd en waar we uitleg over hebben gegeven. Deze training bied ik bewust aan in kleine groepjes. Zo is er ruimte voor ieder kind en kunnen de kinderen werken aan hun persoonlijke doelen.”

Frieda schrijft ook artikelen en nieuwsbrieven.

“Ik vind het leuk om mijn kennis te delen met mensen. Graag geef ik ouders tips die ze kunnen gebruiken om hun kinderen te kunnen ondersteunen. Als ouder ben je een belangrijke hulp voor kinderen; zeker voor kinderen die extra hulp nodig hebben. Iedere maand schrijf ik een nieuwsbrief die tips bevat. Wil je die ontvangen? Schrijf je dan gratis in. Dat kan via de box onderaan deze pagina.”

 

De kennis en ervaring van Frieda komen terug in de volgende diensten:

remedial teaching
Heeft jouw kind moeite met lezen, spelling of rekenen? Komen CITO uitslagen niet overeen met de verwachtingen? Is het concentreren moeilijk voor jouw kind of heeft jouw kind hulp bij het leren nodig? In de individuele begeleiding krijgen kinderen het plezier en het vertrouwen in het leren weer terug.
Lees meer over remedial teaching.

 

studiebegeleiding
Heeft jouw kind moeite met huiswerk? Weet hij of zij niet goed hoe het werk moet worden aangepakt en is plannen lastig? Tijdens de studiebegeleiding leert jouw kind de juiste studievaardigheden. Ook is er ruimte om op de inhoud van het huiswerk in te gaan. Het maken van huiswerk en het leren van toetsen gaat hierdoor steeds beter. Dit geeft veel zelfvertrouwen en motivatie om verder te gaan.
Lees meer over studiebegeleiding.

 

Rots en Water
Vindt jouw kind het lastig om voor zichzelf op te komen of heeft jouw kind moeite zich te beheersen? Zit jouw kind niet lekker in zijn vel of heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen? Gun je jouw kind dat hij of zij weer steviger in zijn schoenen staat? Tijdens deze training krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, leren kinderen om op een andere manier met andere kinderen om te gaan en ervaren kinderen hoe leuk het is om samen te leren.
Lees meer over Rots en Watertraining.

 

faalangst-training
Is jouw zoon of dochter zenuwachtig als het moet presteren? Ervaart jouw kind veel druk of kan het zich moeilijk ontspannen? Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen? Gun je jouw kind dat hij of zij zich sterker voelt? De faalangst-training is een inspirerende groepstraining voor kinderen. Kinderen leren hun angsten te herkennen en krijgen inzicht in hun gevoelens. Zij leren negatieve gedachten om te buigen naar positieve (helpende) gedachten. Spelenderwijs werken zij aan meer zelfvertrouwen.
Lees meer over de faalangst-training.

 

De miniklas!
Vindt jouw zoon of dochter het rekenen met breuken en procenten lastig? Krijg hij of zij het benauwd als hij/ zij een werkwoord moet schrijven dat eindigt op een d of een t? Word jouw kind zenuwachtig als hij/zij een som met een breuk ziet? Geef jouw kind dan op voor de miniklas!
Tijdens de miniklas bespreken we de basiskennis van de breuken, de procenten en de werkwoordspelling. Dat is handig voor de Entreetoets, de CITO-toets en jouw basiskennis.
Lees meer over deze groepstraining.

 

Op naar de brugklas!
Wordt jouw kind onzeker als je aan de brugklas denkt? Zit jouw zoon of dochter in groep 8 en ziet hij/zij op tegen de stap naar volgend schooljaar? Is jouw kind benieuwd hoe het zich goed kan voorbereiden? Gun je jouw kind een zelfverzekerde start in de brugklas? Tijdens deze cursus bespreken we wat brugklassers te wachten staat. We bespreken hoe je voor een goede start kunt zorgen. Kinderen leren hoe ze zich zelfverzekerder kunnen voelen. Na deze cursus weet kinderen ook hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op een toets.
Lees meer over deze groepstraining.

 

Een hoger cijfer voor toetsen!
Heeft jouw kind moeite met het plannen en organiseren van het huiswerk? Weet hij/zije niet hoe ze effectief kunnen leren voor toetsen? Vindt jouw zoon of dochter het moeilijk om aan het leren van toetsen te beginnen? Zou jouw kind tips kunnen gebruiken om het leren beter aan te pakken? Tijdens deze training leren leerlingen hoe ze een overzichtelijke planning kunnen maken. Ook leren ze hoe ze hun tijd het beste in kunt delen. Leerlingen leren hoe ze zich kunnen voorbereiden op een toets. O Als weet hoe je op een goede manier kunt leren, zul je hogere cijfers halen!
Lees meer over deze groepstraining.