leerproblemen

Hulp bij leerproblemen in Hoorn, Zwaag en Enkhuizen: Talent helpt!
 

Leerproblemen 400x266

Als een kind moeite heeft met leren is dat vaak een obstakel voor het succes en geluk van een kind. Ouders en leerkrachten willen graag extra zorg geven aan leerlingen met leerproblemen. Maar, in de praktijk is het lastig om hier vorm aan te geven. De klassen zijn vaak groot waardoor hulp op individueel niveau lastig is. Als ouder wil je het beste voor je kind, maar hoe weet je hoe je dit aan moet pakken? Talent is gespecialiseerd in het aanbieden van deze hulp. De begeleiding is gericht op oplossingen en mogelijkheden. Tijdens de begeleiding wordt er gewerkt aan een positief zelfbeeld en aan het zelfvertrouwen. Zo vertrouwen kinderen meer op hun kunnen waardoor het plezier in het leren terugkomt. Door ook te werken aan wat het kind lastig vindt, worden achterstanden ingehaald.

Ik hoor vaak het volgende van ouders:
 
  • Ik maak mij zorgen omdat mijn kind niet mee kan komen in de klas. Mijn kind loopt al jaren op zijn of haar tenen en heeft moeite om het tempo op school vol te houden. Hoe kunnen de hiaten in de kennis worden opgevuld?
  • Mijn kind vindt het lastig op school. Ik zie de leerachterstand ten opzichte van klasgenoten steeds groter worden. Ik heb het idee dat er veel meer inzit, maar het komt er niet uit.
  • Mijn kind gaat niet met plezier naar school. Hij of zij is het plezier in het leren kwijt geraakt en is vaak met ‘falen’ geconfronteerd. Hoe kunnen we die negatieve spiraal doorbreken?
  • Ik merk dat mijn kind moeite heeft om zich te concentreren. Hierdoor heeft hij of zij moeite met spelling, lezen of rekenen. De leerkracht en de school zijn hulpvaardig, maar mijn kind heeft meer aandacht en hulp nodig. Ik wil dat mijn kind de juiste handvatten aangereikt krijgt waardoor het leren makkelijker wordt.
  • Mijn kind wordt gepest of heeft moeite aansluiting te vinden bij klasgenoten. Ik merk dat mijn kind weinig zelfvertrouwen heeft. Het negatieve denken krijgt steeds meer impact. Ik gun mijn kind dat hij of zij weer lekker in zijn vel zit en steviger in zijn schoenen staat.
  • Thuis heb ik vaak strijd met mijn kind over het huiswerk. Ik weet niet goed hoe ik mijn kind kan helpen met het maken van huiswerk. Een goede planning maken is lastig. Mijn kind haalt veel onvoldoendes voor toetsen en weet niet meer hoe het aangepakt kan worden. De motivatie is weg en het overzicht is er niet meer.

Klik hier om meer te lezen over hoe Talent kan helpen en ondersteunen.