hulp bij leren?

Talent zorgt dat jouw kind het plezier en vertrouwen in het leren weer terug krijgt! Met het toegenomen zelfvertrouwen en de juiste ondersteuning komt het plezier in het leren weer terug. De begeleiding is gericht op oplossingen en mogelijkheden. Door ook te werken aan wat kinderen lastig winden, worden achterstanden ingehaald.


Remedial teaching: hulp bij problemen met lezen, spelling en rekenen


Heeft jouw kind moeite met lezen, spelling of rekenen? Komen CITO uitslagen niet overeen met de verwachtingen of de capaciteiten van jouw kind? Heeft jouw kind weinig vertrouwen in het leren of is het concentreren moeilijk? Door de individuele begeleiding krijgen kinderen het plezier en het vertrouwen in het leren weer terug.
Klik hier om meer te lezen over de remedial teaching.


Studiebegeleiding: hulp bij het maken en organiseren van huiswerk en toetsen.


Heeft jouw kind moeite met het maken en leren van huiswerk? Hebben jullie thuis veel strijd over huiswerk maken? Vallen de resultaten van toetsen tegen en is plannen lastig? Tijdens de studiebegeleiding leren kinderen de juiste studievaardigheden. Het maken van huiswerk en het leren van toetsen gaat hierdoor steeds beter. Dit geeft veel zelfvertrouwen en motivatie om verder te gaan.
Klik hier om meer te lezen over de studiebegeleiding.


Voorbereiding rekentoets voortgezet onderwijs


Moet jouw kind binnenkort de rekentoets voor het voortgezet onderwijs (2F of 3F) maken? Deze toets is nog niet verplicht, maar het is wel een onderdeel van het examen. Ook wordt het cijfer vermeld op het diploma. Een goed cijfer is belangrijk voor sommige vervolgopleidingen. Het is dus belangrijk om voor de toets een goed cijfer te halen. Maar, wat als jouw kind hier moeite mee heeft en tegen de rekentoets opziet? De begeleiding van Talent zorgt voor een goede voorbereiding en een beter resultaat.
Klik hier om meer te lezen.


Onderzoek: waar staat jouw kind nu?


Wil je inzicht hebben in de leerprestaties van jouw kind? Heb je het idee dat jouw kind niet laat zien wat hij of zij kan of dat er niet uitkomt wat er in zit? Een onafhankelijk onderzoek kan toegevoegde waarde hebben. Een pedagogisch-didactisch onderzoek brengt het niveau van het technisch lezen, het begrijpend lezen, de spelling en het rekenen in kaart. Je krijgt inzicht in waar jouw kind staat. Dit onderzoek maakt ook duidelijk op welke gebieden leerachterstanden zijn ontstaan.
Klik hier om meer te lezen over dit onderzoek.


De miniklas!


Vindt jouw kind het rekenen met breuken en procenten lastig? Krijgt jouw kind het warm als hij/zij een werkwoord moet schrijven dat eindigt op een d of een t? Word jouw kind zenuwachtig als je een som met een breuk ziet? Geef hem/ haar dan op voor de miniklas!
Tijdens de miniklas bespreken we de basiskennis van de breuken, de procenten en de werkwoordspelling. Dat is handig voor de Entreetoets, de CITO-toets en de basiskennis.
Klik hier om meer te lezen over deze groepscursus.


Een hoger cijfer voor toetsen


Heeft jouw kind moeite met het plannen en organiseren van het huiswerk? Weet jouw kind niet hoe hij/ zij effectief moet leren voor toetsen? Vind jouw kind het moeilijk om aan het leren van toetsen te beginnen? Zou hij/zij tips kunnen gebruiken om het leren beter aan te pakken? Tijdens deze training leren kinderen hoe je een overzichtelijke planning maakt. Ook leren kinderen hoe je de tijd het beste in kunt delen. Ze leren hoe ze zich goed kukunnen voorbereiden op een toets en hoe ze een mindmap kunnen maken. Als je weet hoe je kunt leren is leren leuk en makkelijk!
Klik hier om meer te lezen over deze training.