studiebegeleiding

Studiebegeleiding en huiswerkbegeleiding (in Hoorn, Zwaag en Enkhuizen)

Als ouder van een scholier met leerproblemen kun jij je soms hulpeloos voelen. Kinderen verliezen het plezier in het leren . Resultaten voor toetsen vallen tegen ondanks inspanning.

De begeleiding van Talent is gericht op oplossingen en mogelijkheden. De focus ligt vooral op het vertrouwen en plezier in het leren. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Tijdens de studiebegeleiding leren kinderen de juiste studievaardigheden. Het maken van huiswerk en het leren van toetsen gaat hierdoor steeds beter. Dit geeft veel zelfvertrouwen en motivatie om verder te gaan.

Hoe fijn zou het zijn als…
    • … het maken van huiswerk en het leren van toetsen steeds beter gaat door goede studievaardigheden. Door op een gestructureerde manier toetsen voor te bereiden gaan de leerresultaten omhoog. Dit geeft veel zelfvertrouwen en motivatie om verder te gaan.

 

  • … je als ouder minder strijd hoeft te voeren met jouw kind over huiswerk. Je vindt het wellicht lastig om goed advies te geven aan jouw kind. Tijdens de begeleiding krijgen jullie handvatten om de balans te vinden tussen controle houden en loslaten.

 

Zo gaan we aan de slag.

Studiebegeleiding 280x400

Gratis kennismakingsgesprek
Het startpunt is een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Tijdens dit gesprek bespreken we de hulpvraag. Ook bespreken we op welke manier Talent hulp kan bieden.

Begeleiding
Leerlingen krijgen een volledig uur individuele begeleiding per week. De leerstof van de leerling staat centraal. We gebruiken het huiswerk van de leerlingen om studievaardigheden aan te leren. Hierdoor is de begeleiding dubbel effectief; het huiswerk wordt gemaakt en kinderen passen de juiste studievaardigheden toe. Er wordt wekelijks 60 minuten effectief gewerkt.

Evaluatie
Na iedere 10 weken evalueren we de afgelopen periode. Van deze periode ontvangen ouders een schriftelijke rapportage. Hierin lees je wat de voortgang is en wat mogelijk nieuwe leerpunten zijn. Samen bespreken we deze rapportage en maken we afspraken voor de nieuwe periode.

Ouders en leerlingen geven het volgende aan:

  • “Ik wist niet hoe ik aan mijn huiswerk van wiskunde en economie moest beginnen. Tegen toetsen zag ik op. Tijdens de begeleiding nam ik mijn huiswerk mee. We bespraken wat er moeilijk was. Zo namen de moeilijke lesstof nog een keer door. Ik heb handige tips gekregen. Nu kan ik mij goed voorbereiden op een toets. Dankjewel voor de goede tips!” – Sander

 

  • “Ik vond het in de brugklas wel moeilijk om mijn huiswerk goed in te plannen. Ik wist niet goed wanneer ik het moest maken en ik kreeg het vaak niet op tijd af. Nu ik weet hoe ik het moet doen en hoe ik het beste kan leren is het veel makkelijker. Ik hou nu tijd over voor andere dingen” – Femke

 

  • “Mijn dochter heeft tijdens de begeleiding geleerd hoe zij haar huiswerk kan plannen. Ze weet nu hoe ze het leren aan kan pakken. Haar resultaten zijn verbeterd. Ze kan het nu zelf. Als ze weer hulp nodig heeft doen we graag weer een beroep op Frieda.” – M. Bakker

 

 

Investering

Je kunt kiezen uit losse begeleidingsuren of een serie van 10 begeleidingsuren. Je ontvangt in beide gevallen iedere maand een factuur en betaalt dus altijd achteraf.

  • Een begeleidingsuur van 60 minuten kost € 59.
  • Een pakket van 10 begeleidingsuren (van 60 minuten) kost € 575.

Dit bedrag is inclusief een intakegesprek, een evaluatierapport (na 10 begeleidingsuren) en een evaluatiegesprek. De bedragen zijn inclusief BTW. Het is mogelijk om de begeleiding vanuit een PGB te betalen. Informeer bij Talent naar de mogelijkheden.

Wil je meer informatie of een gratis en vrijblijvend intakegesprek plannen? Bel dan naar 0228-525122, stuur een e-mail naar info@KJPtalent.nl of laat hier een bericht achter. Je kunt je hier direct aanmelden voor een vrijblijvend intake gesprek.