groepstrainingen

Talent biedt diverse groepstrajecten. In kleine groepjes werken we aan het zelfvertrouwen en aan kennis.


Rots en Water: weerbaarheidstraining


Is jouw kind kwetsbaar of heeft het onvoldoende zelfvertrouwen? Kan jouw kind moeilijk voor zichzelf opkomen? Of, is het voor jouw kind lastig om de grenzen van andere kinderen aan te voelen? In deze training leren kinderen uit te gaan van eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden. Bij Rots en Water leer je door te ervaren en te doen. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs zelfkennis, zelfvertrouwen, vertrouwen in een ander en werken we aan sociale vaardigheden.
Klik hier om meer te lezen over deze weerbaarheidstraining.


De miniklas!


Vindt jouw kind het rekenen met breuken en procenten lastig? Krijgt jouw zoon of dochter het benauwd als hij of zij een werkwoord moet schrijven dat eindigt op een d of een t? Wordt jouw kind zenuwachtig als hij of zij een som met een breuk ziet? Geef hem of haar dan op voor de miniklas!
Tijdens de miniklas bespreken we de basiskennis van de breuken, de procenten en de werkwoordspelling. Dat is handig voor de Entreetoets, de CITO-toets en de basiskennis. Per vakgebied werken we 3 bijeenkomsten met elkaar.
Klik hier om meer te lezen over deze groepscursus.


Op naar de brugklas!


Wordt jouw zoon of dochter onzeker als hij of zij aan de brugklas denkt? Is jouw kind benieuwd hoe hij of zij zich goed kan voorbereiden? Wil jouw kind weten hoe het een zelfverzekerde start kan maken?
Tijdens deze cursus bespreken we wat je te wachten staat als je naar de brugklas gaat. We bespreken hoe je voor een goede start kunt zorgen. Kinderen leren trucjes om je zelfverzekerder te voelen. Na deze cursus weten ze ook hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op een toets.
Klik hier om meer te lezen over deze groepscursus.


Een hoger cijfer voor toetsen!


Heeft jouw kind moeite met het plannen en organiseren van het huiswerk? Weet jouw kind niet hoe het effectief kan leren voor toetsen? Vind jouw kind het moeilijk om aan het leren van toetsen te beginnen? Zou jouw zoon of dochter tips kunnen gebruiken om het leren beter aan te pakken?
Klik hier om meer te lezen over deze groepstraining.


Faalangst-training voor kinderen


Is jouw kind zenuwachtig als het moet presteren? Ervaart jouw kind veel druk of kan het zich moeilijk ontspannen? Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen? Gun je jouw kind kind dat hij of zij zich sterker voelt? De faalangst-training is een inspirerende training voor kinderen. Kinderen leren hun angsten te herkennen en krijgen inzicht in hun gevoelens. Zij leren negatieve gedachten om te buigen naar positieve (helpende) gedachten. Spelenderwijs bouwen zij steeds meer zelfinzicht en zelfvertrouwen op.
Klik hier om meer te lezen over deze training.