Stevig als een Rots en flexibel als Water. – februari 2016

Stevig als een Rots en flexibel als Water.

februari 2016
Frieda nieuwsbrief

De naam ‘Rots en Watertraining’ is voor veel ouders en veel kinderen bekend. Maar; wat is zo’n training? Hoe kun je een Rots zijn? En waarom is Water zijn ook belangrijk?

In de Rots en Watertraining leren kinderen over de Rots-kwaliteiten en de Water-kwaliteiten. Beide kwaliteiten zijn belangrijk en beide kwaliteiten heb je nodig. In de training staat ‘Rots’ voor: op jezelf vertrouwen en je eigen weg durven te kiezen. Dit kan helpen om te leren omgaan met pesterijen en groepsdruk. De Rots staat voor je eigen mening en standpunt. Het gaat om een stevige basis en voor jezelf opkomen. De Rots staat ook voor zelfvertrouwen hebben, durven en doen.

Maar, Rots zijn is niet altijd het meest handig. Als je met anderen wil samenwerken heb je juist aandacht en respect voor de ander nodig. Daarom heb je ook ‘Water’ nodig. In de training staat Water voor samenwerken, vriendschap, verbondenheid en communicatie. Dit is belangrijk om samen te kunnen werken en om open te staan voor de mening van anderen. Water staat voor aandacht hebben voor de ander en rekening houden met de ander.

Sinds 2013 geef ik Rots en Watertrainingen. Iedere training is weer anders en daardoor ook erg leuk. Ik zie kinderen groeien tijdens de training. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, leren om op een andere manier met kinderen om te gaan. Kinderen ervaren ook hoe leuk het is om samen te leren. Ik geniet er iedere keer weer van als ik zie dat kinderen krachtiger staan én krachtiger worden. We doen in de training veel verschillende oefeningen. Soms bespreken we iets in de kring, regelmatig doen we rollenspellen, soms werken we in tweetallen en bijna altijd leren we door iets te doen.

Ook merk ik dat ouders enthousiast zijn over de training. Laatst zei een moeder: “Eigenlijk gun ik ieder kind deze training”. En van de moeder van Sanne kreeg ik het volgende bericht. “Mijn dochter zat niet lekker in haar vel. Ze vond het moeilijk om vriendschappen te sluiten met andere kinderen en was vaak alleen. Ik merk dat Sanne sinds de training beter in haar vel zit. Ze vond de opdrachten en bijeenkomsten leuk. Ze voelde zich vrij en de omgeving voelde veilig. Sommige vaardigheden heeft ze meteen kunnen toepassen; hierdoor zie ik haar groeien.” Zo groeide ik ook!

Wil je meer weten over de Rost en Watertraining? Je kunt altijd contact met mij opnemen. Of, neem eens een kijkje op de site.
Handtekening Frieda

 

 

PS: kinder- en jeugdpraktijk Talent heeft ook een Facebook pagina die je kunt liken.

© 2016 Frieda Oud. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding kinder- en jeugdpraktijk Talent. Stel je mij hiervan op de hoogte?